Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Patelnie elektryczne

Patelnie elektryczne

Patelnia elektryczna, to jedna z podstawowych inwestycji w każdym lokalu gastronomicznym. Ich użycie pozwala na przygotowanie wielu potraw przy wykorzystaniu zdecydowanie mniejszej ilości tłuszczu, niż w porównaniu z tradycyjnymi patelniami stawianymi na kuchenkach gazowych lub elektrycznych. Używanie patelni elektrycznej to nie tylko oszczędność czasu, ale przede wszystkim oszczędność zużywanej energii elektrycznej. Mogłoby się wydawać, że jej utrzymanie będzie droższe w porównaniu z tradycyjnymi patelniami, nic bardziej mylnego. Wszystkie patelnie elektryczne mają zaawansowane parametry grzewcze, które pozwalają na szybkie nagrzewanie się, co w konsekwencji zapewnia szybsze przyrządzenie potraw.

Producenci wykonując patelnie elektryczne korzystają z wysokiej jakości materiałów, które cechują się dużą wydajnością, ale również wytrzymałością. Tradycyjne patelnie zużywają się bardzo szybko, a starty teflon emituje szkodliwe substancje. Wykonanie ze stali nierdzewnej, to gwarancja wieloletniej eksploatacji, nawet przy częstym używaniu patelni. Ponadto stal nierdzewna jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości. Patelnie gastronomiczne posiadają ręczny lub elektryczny przechył misy.

3.png

Patelnie elektryczne 

Brak produktów w tej kategorii.

Patelnia elektryczna

Patelnie elektryczne używane w lokalach gastronomicznych są przystosowane do częstego używania. Producenci wiedzą, jak ważne są pojemne urządzenia, dlatego wykonywane są patelnie o dużej pojemności, gdzie bez problemu można przygotowywać posiłki w ekskluzywnych restauracjach oraz dużych stołówkach pracowniczych, gdzie potrawy są wykonywane w większych ilościach. Wyposażenie w termostat powala na kontrole nad wysokością temperatury, a wskaźnik informuję, czy urządzenie jest włączone czy też nie. Dzięki tego typu rozwiązaniom praca na tych urządzeniach jest bezpieczna i przyjazna pracownikom.

By móc bez problemu przygotowywać rożne potrawy na patelni elektrycznej, producenci wyposażyli poszczególne modele w różny przedział temperatur, najczęściej od 50°C do 275°C. W zależności od wyboru i ustawienia konkretnej temperatury, możemy bez problemu przygotowywać mięso oraz warzywa. Kucharze z całą pewnością chwalą użytkowanie patelni elektrycznej, a najczęściej wskazywanymi zaletami są: wysoka wydajność, szybsze przygotowanie potraw, oszczędność energii, krótsza obróbka termiczna, a także co najważniejsze minimalizacja ilości pary i tłuszczu, co zapewnia smaczne i zdrowe potrawy.

3.png