Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Patelnie gazowe

Patelnie gazowe

Patelnie gastronomiczne dostępne w naszym sklepie, to profesjonalnie wykonane naczynia, które posłużą przez wiele lat. W ofercie posiadamy patelnie gazowe i elektryczne. Ich cechą charakterystyczną jest duża wydajność oraz wysoka jakość wykonania. Większość patelni gazowych jest wykonana ze stali nierdzewnej, co ułatwia ich czyszczenie oraz zapewnia wysoką wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne. Coraz częściej tego typu patelnie z powodzeniem zastępują tradycyjne. Smażenie przy użyciu zwykłych patelni okazuje się być zbyt czasochłonne.

W zależności od modelu, patelnie gazowe posiadają pojemność w przedziale od 8 do 80 litrów, dzięki czemu można dopasować je do indywidualnych potrzeb oraz zrobić rozeznanie jak duża patelnia jest potrzebna w naszym lokalu gastronomicznym. Patelnie gazowe są równie popularne, co patelnie elektryczne, a ich wartości eksploatacyjne są znacznie niższe. Obie patelnie cechują się nie tylko wysoką jakością wykonania, ale funkcjonalnością.

3.png

Patelnie gazowe 

Brak produktów w tej kategorii.

Patelnia gazowa – bezpieczna i praktyczna

Patelnia gazowa jest wyposażona w specjalny termostat zabezpieczający przed nadmiernym wzrostem temperatury powierzchni misy oraz zawór gazowy automatycznie odcinający dopływ gazu w przypadku zgaszenia płomienia palnika lub spadku ciśnienia w instalacji gazowej. Zabezpieczenia pozwalają na bezpieczne używanie patelni bez konieczności stałej kontroli. Pozwala to na zaoszczędzenie czasu i poświęcenie go na inne czynności. Niestety w przypadku tradycyjnych patelni, muszą być pod stałą kontrolą, ponieważ mimo równomiernego płomienia istnieje ryzyko przypalenia potrawy lub zagaszenia płomienia, co może doprowadzić do katastrofy.

Patelnia gazowa przyda się do smażenia wielu potraw. Z powodzeniem można ją używać do mięs, warzyw, ryb i wielu innych pysznych dań. Tak samo jak patelnia elektryczna wymaga zachowania bezpieczeństwa i przestrzegania ściśle określonych zasad eksploatacji. Praca w lokalu gastronomicznym podlega regułom, które ułatwiają funkcjonowanie w kuchni oraz logistyczne rozplanowanie zadań. Mimo bezpiecznych czujników, które kontrolują prace patelni, nie należy zostawiać jej włączonej bez żadnego nadzoru w pomieszczeniu. Urządzenie podłączone do każdej instalacji wymaga szczególnych środków ostrożności.

3.png