Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Kotły warzelne

Kotły warzelne

Kotły warzelne są od lat używane w lokalach gastronomicznych. To jeden z tradycyjnych sprzętów, którego zastosowanie można naleźć szczególnie w większych zakładach gastronomicznych, na przykład: w stołówkach szkolnych, kantynach pracowniczych, szpitalach, zakładach karnych oraz podczas organizacji masowych imprez. Używanie kotła wpływa na organizacje pracy i funkcjonowanie wydawania potraw. Lokale gastronomiczne muszą liczyć się z szybkością oraz ciepłem wydawanych posiłków. Tradycyjne metody nie zapewniają satysfakcji i przede wszystkim są czasochłonne. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest zastąpienie tradycyjnych garnków kotłami warzelnymi.

W małych restauracjach oraz barach szybkiej obsługi kotły warzelne mogą nie znaleźć zastosowania. Najlepiej sprawdzą się w dużych lokalach gastronomicznych, gdzie w małym okresie czasu trzeba zapewnić ciepły posiłek sporej liczbie osób. Kotły są przystosowane do co najmniej 150 litrów danej potrawy. Ich wielkość jest różnorodna i z powodzeniem można dopasować sprzęt do indywidualnych potrzeb. Wykonanie ze stali nierdzewnej zapewnia kotłom najwyższą jakość oraz trwałość na wiele lat. Ponadto materiał jest bardzo łatwy do utrzymania w czystości, co jest szczególnie ważne w lokalach gastronomicznych.

3.png

Kotły warzelne 

Jest 6 produktów.

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów

Funkcjonalnie i praktycznie z kotłami warzelnymi

Na rynku jest dostępnych wiele kotłów, które są dopasowane do charakteru potraw. Dbając o jakość wyrobów, producenci starają się zróżnicować ofertę, by kucharz miał możliwość przygotowania różnych dań w sposób funkcjonalny. Kotły warzelne elektryczne, gazowe i parowe to różne możliwości zasilania, dzięki czemu właściciele mogą dobrać urządzenie do swojego lokalu bez konieczności zmian w instalacji. Najczęściej koszty kotłów gazowych są wyższe, aczkolwiek przekłada się to na dalszą eksploatacje, która w porównaniu z energią elektryczną jest zdecydowanie niższa.

Wszystkie kotły warzelne mają korpusy wykonane ze stali nierdzewnej, która cieszy się ogromnym powodzeniem w branży gastronomicznej. Wszystkie zostały wyposażone w kominki oraz zawory spustowe, które zapewniają łatwe i funkcjonalne opróżnienie kotła. Nowoczesne kotły gastronomiczne są wyposażone w dodatkowe systemy zabezpieczające, które gwarantują bezpieczeństwo dla pracowników, klientów oraz dla całego obiektu. Pojemność kotłów warzelnych jest zróżnicowana, co pozwala jak najlepiej dopasować sprzęt do potrzeb obiektu i ilości posiłków jakie mają być serwowane.

3.png