Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Zamrażarki szokowe

Zamrażarki i schładzarki szokowe

Każdy lokal gastronomiczny wymaga doboru specjalistycznego sprzętu, który będzie spełniał wymagania Sanepidu oraz sprawdzi się jako funkcjonalne urządzenie. Branża gastronomiczna jest niezwykle wymagająca, ponieważ obcując z produktami spożywczymi i mięsnymi mamy świadomość, że muszą być przechowywane w specjalnych warunkach. W przypadku zaniechań narazimy na koszty swój biznes, reputację, a także zdrowie osób, które korzystają z naszych usług gastronomicznych. By zagwarantować swoim klientom jak najwyższy poziom usług, warto zainwestować w zamrażarki szokowe.

Schładzarka szokowa to urządzenie, które służy do szybkiego schładzania produktów żywnościowych. Ta metoda sprawia że dania, półprodukty poprzez szokowe schłodzenie nie traci swoich walorów smakowych zachowując przy tym świeżość. W zamrażarkach szokowych płyny przekształcają się w mikrokryształy, które w przeciwieństwie do makrokryształów nie uszkadzają struktur komórkowych i po rozmrożeniu zachowują swoją konsystencję ograniczając niekontrolowany rozwój bakterii.

3.png

Zamrażarki szokowe 

Jest 19 produktów.

Pokazuje 1 - 19 z 19 elementów

Zamrażarka szokowa – 100% zadowolenia

Warto skorzystać z zamrażarek szokowych. Dlaczego? Gwarantują stuprocentowe zadowolenie i satysfakcję z użytkowania maszyny. Produkty i potrawy przygotowywane w schładzarkach i zamrażarkach szokowych nie tracą swoich walorów smakowych oraz jakościowych. Sprzęt jest szczególnie polecany dla lokali, które wykorzystują metodę cook&chill.

Schładzarka szokowa – oszczędność i funkcjonalność

Ponadto właściwe zastosowanie schładzarek szokowych pozwala na uniknięcie obniżenia wagi poprzez zmniejszenie odparowania o około 2%- 3 % produktu w fazie chłodzenia lub zamrażania. W konsekwencji żywność jest pełnowartościowa, może być przechowywana przez dłuższy czas, a po regeneracji w komorze pieca zachowa te same właściwości, jak przed umieszczeniem w urządzeniu. Korzystanie ze schładzarek szokowych ma wiele pozytywnych stron, a mianowicie skrócenie czasu schłodzenia lub zamrożenia do minimum ograniczając niekontrolowany rozwój bakterii z jednoczesnym zachowaniem jak najwyżej jakości produktu.

3.png