Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Piece

Piece gastronomiczne

Oferta pieców gastronomicznych na rynku jest bardzo bogata, głównie dlatego, że są używane w wielu branżach i muszą być przystosowane do różnych wypieków. Specyficzne warunki służą do przygotowania i opiekania potraw w optymalnych warunkach. Producenci zadbali, by wszystkie piece gastronomiczne miały szereg rozwiązań i udogodnień, które przyspieszą i przede wszystkim ułatwią pracę w lokalu gastronomicznym. Piece są używane nie tylko przez cukierników. Rozróżniamy piece konwekcyjno-parowe, piece do pizzy, piece piekarskie, piece cukiernicze, piece konwekcyjne i piece tradycyjne. Piece gastronomiczne, które są wykorzystywane w kuchni, łączą w sobie ekonomiczność czasu i energii.

Piec gastronomiczny konwekcyjno parowy jest bardzo funkcjonalny i posiada wiele trybów pracy przydatnych obsłudze kuchennej mi. pieczenia, smażenia, duszenia, grillowania, gotowania na parze itd. Piece konwekcyjno parowe to jedne z najlepszych i najczęściej wykorzystywanych pieców gastronomicznych, ponieważ są bardzo innowacyjne i oparte na nowoczesnych technologiach, które ułatwiają pracę i logistykę kuchni. Na chwilę obecną każda funkcjonująca restauracja uważa ten produkt za must have.

3.png

Piece 

Jest 12 produktów.

Pokazuje 1 - 12 z 12 elementów

Piec gastronomiczny – zamów!

Pizzerie to jedne z popularniejszych lokali gastronomicznych. Z powodzeniem powstają i prosperują w mniejszych miejscowościach. Producenci dbając o potrzeby klientów starają się dopasować funkcjonalność pieców do pizzy, tak by czas przygotowania i oczekiwania był jak najkrótszy. Tego typu piec gastronomiczny może być jedno lub wielokomorowy, co pozwala na wypiek większej ilości pizzy jednocześnie. Każdy piec do pizzy wyposażony jest w płytę szamotową pozwalającą na magazynowanie i stopniowe rozprowadzanie ciepła przez długi czas. Zasilanie pieca gastronomicznego występuję w 3 rozwiązaniach:

  • Elektryczny
  • Gazowy
  • Piec opalany drewnem

Funkcjonalnie z piecami gastronomicznymi

Kolejnym modelem pieców gastronomicznych, są piece, z których korzystają cukiernicy. Wykorzystywane zarówno w branży cukierniczych, jak i piekarniach. Mają szereg zalet, które pozwalają na pyszne wypieki. Zaawansowane funkcje sterowania są szczególnie ważne, ponieważ niektóre z przepisów wymagają szczególnego traktowania. Piece cukiernicze to gwarancja szybkiego nagrzewania, co jest niezwykle istotne przy wypiekach cukierniczych, gdzie wymagana jest wysoka temperatura. W związku z specyfikacją branży cukierniczej, ważny jest perfekcjonizm. Cukiernik nie może pozwolić sobie na nierównomierny wypiek, dlatego piece posiadają system wentylatorów, który pozwala na sukcesywne i równomierne rozprowadzanie gorącego powietrza.

3.png