Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Piece do pizzy

Piece do pizzy

Otwierając pizzerię trzeba liczyć się z poważnymi inwestycjami w profesjonalny sprzęt, który pomoże w przygotowaniu pizzy. Z pewnością jednym z najważniejszych elementów będzie piec do pizzy, który zapewni szefom kuchni możliwość zrobienia jak najlepszego wypieku. Zanim dokonamy zakupu, warto zastanowić się jaki piec będzie najlepszym wyborem dla naszego lokalu. Trzeba wziąć pod uwagę jego wielkość oraz możliwości eksploatacji. W przypadku dużych pieców do pizzy i małego lokalu, możemy mieć zbyt duże nakłady finansowe związane z utrzymaniem sprzętu.

Popularne wśród tego typu lokali gastronomicznych są piece do pizzy elektryczne lub też gazowe. W obu przypadkach pizza wychodzi równie smaczna, zachowując walory smakowe wszystkich dodatków. Tego typu piece są z reguły bardzo proste w obsłudze, a ich utrzymanie jest tańsze w porównaniu z tradycyjnymi rozwiązaniami. Jeśli ktoś chce nadać swojej pizzerii wyjątkowy, włoski klimat polecane są piece do zabudowy opalane drewnem. Są to rozwiązania znacznie droższe w porównaniu do pieca do pizzy elektrycznego lub gazowego oraz mniej praktyczne w codziennym użytkowaniu.

3.png

Piece do pizzy 

Jest 2 produktów.

Pokazuje 1 - 2 z 2 elementów

Piec do pizzy

Producenci dbając o komfort klientów, dysponują bogatą ofertą pieców do pizzy. Zróżnicowanie polega głównie na ich pojemności (ilość komór). W ofercie dostępne są piece, które jednorazowe mogą zmieścić od czterech do ośmiu sztuk pizzy podczas jednorazowego wypieku. Każdy model jest wyposażony w funkcje, które znacznie ułatwiają pracę szefom kuchni. Dno komory wyłożone jest płytą szamotową, drzwi najczęściej wykonane ze stali nierdzewnej oraz wyposażone w szybę żaroodporną, gdzie bez problemu można zajrzeć i skontrolować poziom wypieku pizzy, posiadają także wskaźnik temperatury, oddzielne sterowanie górnych i dolnych elementów grzewczych, oświetlenie komory itd.

Oprócz pieców do pizzy w ofercie posiadamy szereg akcesoriów, które pozwalają na efektywne zarządzanie pracą i wykonywanie kilku prac jednocześnie. By poprawić wydajność warto ustawić modułowy piec jeden na drugim, a w miarę rozwoju działalności, dokupić kolejne, dzięki czemu szef kuchni przygotuje więcej dań, a klienci nie będą musieli czekać na tradycyjne włoskie danie. Inwestycja w podstawki pod piec do pizzy mamy możliwość zagwarantowania sobie dodatkowej przestrzeni, która ułatwi wkładanie i wykładanie pizzy z pieca.

3.png