Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Piece konwekcyjne

Piece konwekcyjne

Piec konwekcyjny to specjalistyczne urządzenie, które z powodzeniem jest wykorzystywane w lokalach gastronomicznych o różnych specyfikacjach. Z pewnością powinien mieć go każdy lokal, ponieważ jest funkcjonalny i bardzo łatwy w obsłudze. Urządzenie z powodzeniem może zastąpić wiele innych sprzętów, a nawet pracowników. Prosta, ale nowoczesna konstrukcja to inwestycja na lata, dzięki której możemy zaoszczędzić czas i pieniądze. Piece konwekcyjne generują mniejszą energię, ponieważ w obrębie jednego urządzenia, jednocześnie możemy wykonać kilka potraw o różnych sposobach obróbki.

Wykorzystując w kuchni gastronomicznej piece konwekcyjne zapewniamy naszym klientom najwyższy poziom usług, który jest oparty na najnowocześniejszej technologii. Potrawy wykonywane w piecach tego typu są zdrowsze, ponieważ zużywana jest mniejsza ilość tłuszczu. Zapewniają niesamowity smak oraz oszczędność środków chemicznych i co najważniejsze przyczyniają się do poprawiania jakości środowiska. To również możliwość wydania świeżych, smacznych i ciepłych dań dla większej ilości gości w jednym czasie. Piece konwekcyjne są polecane przez szefów kuchni, ponieważ oszczędzają czas.

3.png

Piece konwekcyjne 

Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Piec konwekcyjny

Zasada działania pieca konwekcyjnego jest dość prosta i intuicyjna. Zazwyczaj piec jest zbudowany z komory wyposażonej w system grzewczy i wentylator, zwany inaczej termoobiegiem. Ponadto jest wyposażony w układ nawilżający, który dba o odpowiednią wilgotność potraw, dzięki czemu są świeże i dobrze przyrządzone. Przeszklone drzwi umożliwiają stały podgląd potraw w piecu i kontrole nad jakością dań. Nowoczesne sondy i układ sterowniczy pozwalają na ustawienie odpowiedniej temperatury i funkcji pieca, tak by przygotowywane danie było zgodne z planem.

Nowoczesne wyposażenie pieców konwekcyjnych

Nowoczesna technologia pieców konwekcyjnych zapewnia oszczędne warunki eksploatacji. Wyposażenie w specjalny panel sterowniczo-sygnalizacyjny umożliwia stały wpływ na temperaturę, która musi być dopasowana do potrzeb potrawy. Funkcja programowania gwarantuje przygotowywanie potraw z należytą starannością, w oparciu o ich właściwości. Stała kontrola pozwala na przygotowanie dań, takich jak w przepisie. Smacznych, chrupkich i dobrze wypieczonych, co gwarantuje satysfakcję i zadowolenie. Piece konwekcyjne to najnowocześniejsza technologia, która poprawia jakość pracy i logistykę w kuchni. Nikt nie musi stać przy piecu i kontrolować stanu wypieczenia, wszystko odbywa się automatycznie.

3.png