Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów
Piece konwekcyjno - parowe

Piece konwekcyjno parowe

Każdy lokal gastronomiczny powinien być wyposażony w profesjonalny piec. Na rynku jest dostępnych ich wiele, w zależności od prowadzonej działalności gospodarczej, ale najbardziej uniwersalnym i zarazem najbardziej funkcjonalnym jest piec konwekcyjno-parowy. To urządzenie polecane przez wszystkich szefów kuchni. Znajduje zastosowanie w każdym lokalu, obojętnie czy jest to elegancka restauracja czy mały bar. Na czy polega fenomen pieca? Jest wielofunkcyjny. Piec konwekcyjno-parowy pozwala na jednoczesne przygotowywanie kilku potraw, dając pewność, że każda z nich zachowa swoje walory smakowe i zapachowe. Nie stanowi dla niego problemu: gotowanie, blanszowanie, pieczenie, a także przyrządzanie dań przy użyciu sondy.

W naszej ofercie posiadamy piece konwekcyjno-parowe zasilane przez instalacje elektryczną, jak i gazową wielu znanych i cenionych na rynku producentów. Piec jest unowocześnieniem tradycyjnego pieca konwekcyjnego do którego dodano funkcję naparowywania komory. Pozwala to na podjęcie wielu oszczędności czasowych, podczas przygotowywania potraw. Piece konwekcyjno-parowe są przystosowane do indywidualnych potrzeb. Na rynku funkcjonuje wiele modeli, różniących się parametrami i wielkością. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

3.png

Piece konwekcyjno - parowe 

Jest 3 produktów.

Pokazuje 1 - 3 z 3 elementów

Piec konwekcyjno parowy

Piece różnią się między sobą zaawansowanymi funkcjami. Pod względem sterowania można wyróżnić piece manualne i sterowane elektronicznie. Piec konwekcyjno-parowy to ulubieniec szefów kuchni, ponieważ ma możliwość wykonywania kilku prac jednocześnie, co jest szczególnie istotne w kuchni, gdzie każda sekunda jest na wagę złota. Nie możemy sobie pozwolić na zanik smaków i zapachów dań kosztem innych dań. Dlatego przygotowywanie niektórych potraw bywa kłopotliwe szczególnie na małej powierzchni. Rozwiązaniem jest piec, który jednocześnie przyrządzi: gotowaną rybę, owoce morza, zajmie się ziemniakami i ryżem. Piec z powodzeniem zastąpi wiele innych urządzeń, a nawet zmniejszy ilość potrzebnych stanowisk pracy.

Profesjonalnie i funkcjonalnie z piecami konwekcyjno parowymi

Najważniejszymi dla właściciela restauracji i szefa kuchni pozostaje: skrócenie czasu przygotowania potraw, zatrudnienie odpowiedniej ilości personelu oraz zużycie energii i wody. Szukając oszczędności warto zainwestować w profesjonalny piec konwekcyjno-parowy, który będzie najlepszym sposobem na poprawienie funkcjonalności i logistyki w kuchni. Wykonuje: gotowanie na parze, pieczenie mięs i ciast, smażenie mięs i ryb panierowanych i wiele innych, a przy tym pozostawia smak i wszystkich potraw.

3.png