Szukaj w sklepie:
Szukaj spośród ponad 1000 produktów

 

Wyposażenie pizzerii

By przygotować dobrą pizze należy zainwestować w profesjonalne wyposażenie pizzerii. Najlepiej aby sala składała się z kilku do kilkunastu stolików, w zależności od powierzchni lokalu. W celu urozmaicenia wieczoru bardzo często właściciele decydują się na otwartą kuchnię, gdzie szef kuchni wykonuje ciasto do pizzy i pozostałe etapy przygotowywania na oczach klientów. Każdy ma możliwość śledzenia krok po kroku, w jaki sposób przygotować ciasto do pizzy oraz jak dobrać właściwe dodatki.

Mimo wszystko nie każdy lokal może sobie pozwolić na tego typu atrakcje. Ograniczona powierzchnia pizzerii musi być wyposażona funkcjonalnie, co pozwoli na zachowanie najwyższych standardów mimo małego metrażu. Zaplecze kuchenne powinno być wyposażone w meble ze stali nierdzewnej, które są trwałe i wytrzymałe. W przypadku używania surowych produktów konieczny jest duży stół gastronomiczny lub też stoły chłodnicze. Jeśli korzystamy z gotowych półproduktów można nieco ograniczyć strefę roboczą i zainwestować w większy piec do pizzy. Zgodnie z wymaganiami Sanepidu i przepisami BHP konieczne jest zachowanie najwyższych form ostrożności oraz prawidłowo wentylowane pomieszczenie gastronomiczne.

wyposażenie pizzerii

Profesjonalnie wyposażymy pizzerię

Przy obróbce warzyw sprawdzi się wyposażenie pizzerii, które będzie łatwe w utrzymaniu w czystości. Najlepiej sprawdza się stal nierdzewna, która oprócz szybkiego usuwania zabrudzeń jest również odporna na uszkodzenia mechaniczne oraz na wysoką temperaturę i wilgoć. Jeśli inwestujemy w piękną zastawę i typowo włoskie talerze do pizzy, to przyda nam się pojemna szafa, mieszcząca czystą zastawę. Do brudnych naczyń przyda się zmywarka oraz regał, który powoli na oddzielenie naczyń brudnych od czystych, co ułatwi prace pracownikom obsługi. Ponadto wyposażenie pizzerii powinno zawierać szatnię dla personelu, toaletę oraz chłodnię. Jeśli nie możemy sobie pozwolić na osobne pomieszczenie chłodnicze, to w ofercie posiadamy urządzenia mające funkcję chłodzącą oraz pełniące funkcje mebl

Kompleksowe wyposażenie pizzerii, ale z głową.

Niezależnie od tego czy prowadzimy otwartą czy zamkniętą kuchnię, każda pizzeria musi mieć profesjonalny piec do pizzy. Największą popularnością cieszą się piece jednokomorowe, a ich pojemność to 4 x 30 cm. Jeżeli jednak lokal jest duży i ma większe zapotrzebowanie w takich wypadkach stosuję się piece dwukomorowe 8 x 30 cm. Wyposażenie pizzerii musi być dopasowane do zapotrzebowania w innym wypadku lokal może zostać zaprojektowany nieergonomiczne co znacząco wpłynie na koszt utrzymania takiego obiektu.

wyposażenie pizzerii